zomerschool Grieks

Zomerschool 2022 Griekse lessen

zomerkorting niveau 1

Griekse taal online niveau 1 is een volledige basiscursus Grieks van A0 – A2 niveau. Je begint met het leren lezen van de woorden en aan het eind kun je gesprekjes voeren in het Grieks over dagelijkse onderwerpen, zoals het weer, boodschappen doen, vertellen wat je gisteren gedaan hebt of morgen gaat doen. Dan kun je eindelijk een gesprekje met oma voeren of met de buurvrouw.
De cursus is volledig online te volgen op tijdstippen die jou zelf uitkomen.
Van 5-12 juni kun je deze cursus kopen met € 50,- korting, zodat je nu eindelijk van start kunt gaan met de Griekse taal.
Lees alles over deze cursus en ook wat de cursisten erover zeggen op de pagina van niveau 1.

vakantiegrieks

VakantieGrieks is een cursus met 18 lessen, waarin je veel woorden leert die je dagelijks gebruikt en meer dan 300 kant-en-klare zinnen voor allerlei gelegenheden, zoals boodschappen doen, vragen naar iets specifieks, zoals het toilet of de bushalte, een kamer boeken in een hotel, Griekse gerechten bestellen in een restaurant en nog veel meer.
Deze cursus is altijd toegankelijk en in je vakantie kun je het onderwerp kiezen dat je op dat moment nodig hebt. Leuk voor het hele gezin om woorden en zinnen te oefenen en meteen te gebruiken.
Alles is in het Grieks en ook fonetisch geschreven, zodat je weet hoe je de woorden uitspreekt Met een video oefen je de uitspraak en leer je de woorden te verstaan. Je hoeft dus nog geen Grieks te kunnen lezen.
Op 12 juni komt deze cursus online en kun je beginnen met oefenen. Lees er alles over op de pagina VakantieGrieks cursus.

conversatieles Grieks

Met de online conversatielessen oefen je om al je passieve kennis actief te maken. Daardoor kun je in Griekenland gemakkelijker spreken. Sommige cursisten schroomden om te gaan spreken, maar na deze lessen gaat het veel vlotter.
De onderwerpen voor de lessen zijn afgestemd op het niveau. We spreken samen een onderwerp af en dat bereid je voor. Je vertelt een verhaaltje over het onderwerp en daarna spreken we er met elkaar over door vragen te stellen aan de verteller. Zo spreek je voorbereid en onvoorbereid.
De groepjes zijn maximaal 4 personen in een serie van 4 lessen. De data spreken we ook gezamenlijk af.
De lessen zullen plaatsvinden in juni, juli en augustus. Meestal om de 2 weken een les, afhankelijk van de beschikbaarheid van de cursisten.
Lees alles over deze conversatielessen op Conversatiecursus Grieks online.
Er is nog 1 plaats vrij in de groep A2-niveau die gekozen heeft voor de data: dinsdag 5 juli, 12 juli, 19 juli en 26 juli van 16.00-17.30 NL/ 17.00-18.30 GR.

naamvallen

De naamvallen zijn voor iedereen altijd lastig, zowel voor de beginners als de meer gevorderden.
Het is belangrijk dat je het systeem van naamvallen begrijpt. Daarna kun je het langzamerhand gaan toepassen.
Het is helemaal niet erg als je tijdens het spreken nog fouten maakt in de naamvallen. De Grieken begrijpen wel wat je wilt zeggen.
Je leert ze dus al doende steeds beter te gebruiken. Als je het begrijpt, kun je jezelf verbeteren en kun je ook door goed te luisteren leren hoe je ze toepast.
In deze serie van 3 webinars leg ik de naamvallen uit voor de lidwoorden, enkelvoud en meervoud en onbepaald en de zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.
Maar eerst leer je weer te ontleden, want dat is de start. Dat doen we in het Nederlands met verwijzingen naar het Grieks.

webinar 1: ontleden – gratis
webinar 2: de 1e en de 4e naamval: gratis voor cursisten van niveau 1 en 2 van Karidiès en samen met webinar 3, € 25,- voor niet-cursisten.
webinar 3: de 2e en de 5e naamval: gratis voor cursisten van niveau 1 en 2 van Karidiès en samen met webinar 2, € 25,- voor niet-cursisten.
In alle webinars krijg je een heldere uitleg en oefeningen.
De planning staat op de pagina naamvallen, waar je ook een reactie achter kunt laten, om te laten weten of je geïnteresseerd bent.
De inschrijvingsprocedure volgt binnenkort op diezelfde pagina. Dat zal ik via de nieuwsbrief en social media aankondigen.

cursus Epidavros

In Epidavros geven we in september 3 conversatiecursussen op 3 verschillende niveaus: A2, B1, B2
Je bent dan een hele week ondergedompeld in de Griekse taal en krijgt les van een Griekse onderwijzer met de ondersteuning van Karen.
Naast de dagelijkse taallessen in de ochtend en namiddag is er ook een cultureel programma met een bezoek aan de beide theaters en gezellige etentjes in de taverna’s van Epidavros. Kijk voor alle informatie over de cursussen in Epidavros op karidies.com

Na een aantal jaren op ontdekking te zijn geweest in Griekenland vatte ik de moed op om Grieks te gaan leren. Ik schreef me in voor een online cursus niveau 1, de beginnerscursus.
De eerste les gaf me inzicht in het alfabet, de uitspraken van klinkers en medeklinkers, ik was gestart! Oefenen en oefenen deed ik, dagen na elkaar, ik vond het uitdagend en soms frustrerend. Tot ik een landkaart van Griekenland vastpakte en schets mijn verbazing want ik kon de Griekse namen van steden en dorpen lezen, ik werd bijna euforisch. Doorgaan dacht ik!
Terwijl ik dit schrijf ben ik weer in Griekenland en nu, met mijn opgedane kennis, doe ik boodschappen, ga naar de taverne, doe daar mijn bestellingen in het Grieks vertel erbij dat ik Grieks aan het leren ben en het een beetje spreek.
De spontane glimlach en het enthousiasme dat je dan terug krijgt is echt hartverwarmend. En als de bakker je dan precies verteld wat 3 euro en 40 cent is in het Grieks dan kan je dag toch niet meer stuk!

Paul Wouters

cursist niveau 1