Succesplanner Griekse taal

Grieks leren kun je vergelijken met een reis. Je wilt ergens naartoe. In dit geval wil je Grieks kunnen spreken en ook het Grieks kunnen verstaan als je in Griekenland bent.
Maar hoe begin je met het leren van deze mooie taal?

 • Voor het Grieks is het belangrijk dat je eerst leert lezen. Dat klink gek, maar het Grieks heeft nu eenmaal andere letters. Je kent al 12 letter van het Griekse alfabet, maar de andere 12 zijn nieuw en zul je moeten leren lezen en uitspreken.
  Als je dat kunt, dan ben je een heel eind op weg, want dan kun je ook woorden in het woordenboek opzoeken en weet je hoe je ze uit moet spreken.
 • Daarna leer je hoe je eenvoudige zinnen maakt met werkwoorden. Daarvoor heb je grammatica nodig. Ik weet dat velen Grieks willen leren zonder grammatica, maar dat gaat nu eenmaal niet. Alleen met het leren van woordjes, heb je niet voldoende basis om de taal te spreken.
 • Een taal leer je in een bepaalde volgorde. Voordat je op de top van de berg aankomt, heb je de hele berg stap voor stap beklommen.
  Stap voor stap leer je ook een taal. Daarom is het goed om een cursus te volgen, die je stap voor stap ondersteunt naar de top.
 • Stel jezelf een haalbaar doel en plan je persoonlijke leerproces. Bekijk je agenda en kies enkele momenten die je vrijhoudt voor je Griekse lessen. Plan kleine stapjes, zodat je elke week en elke maand je vorderingen kunt zien.
 • In de Succesplanner kun je al je stappen plannen. Zo houdt je overzicht over je eigen leerproces en is het gemakkelijker om je vorderingen te volgen. Alles wat je leert, is een stap naar de top.
 • Vaak krijg ik de vraag: ‘Hoeveel studietijd kost het om Grieks te leren?’
  Daar kan ik moeilijk een antwoord op geven, want dat is voor iedereen anders.
  De één leert snel, omdat hij gewend is om een taal te leren, of omdat hij veel tijd kan besteden aan het oefenen, of omdat hij in Griekenland woont en dagelijks oefent.
  Een ander heeft minder tijd beschikbaar, of heeft geen enkele ervaring met het leren van een taal, of heeft weinig oefenmogelijkheden. Het hangt ook af van je doel. Wat wil je wanneer kunnen?
 • Blijf gemotiveerd door je doel realistisch te houden en elke vordering te vieren.
  De succesplanner helpt je erbij om je doelen scherp te houden en ook bij te stellen. Zo ga je stap voor stap de berg op en bereik op een gegeven moment de top.

De succesplanner kun je downloaden door je in te schrijven via onderstaand formulier. Het is gratis.
Na inschrijving krijg je meteen een e-mail met de link naar de 2 planners:

 1.  een printversie en
 2.  een digitaal invulbare versie.

Heel erg veel succes met de planning van jouw Griekse taallessen en nog meer succes met het spreken van de Griekse taal.

Succesplanner Griekse taal

In deze video leg ik je uit hoe de succesplanner werkt.

Ja, ik wil graag de succesplanner hebben.

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Alle cursussen van Karidiès staan in het menu bij cursussen.
Welke cursus wil jij volgen?
Weet je niet wat het beste bij jou past? Neem dan contact op met Karen.

Hallo Karen, met veel plezier heb ik een stappenplan gemaakt. Wat een fijne manier om mijn verwachtingen op papier te krijgen.
Het resultaat is dat ik conversatieles op nummer 1 heb gezet en conversatielessen bij jou ga volgen en me verder oriënteer op een passende vervolgcursus.

Mechteld

Cursist conversatiecursus Grieks

Dank voor je planner! Top! Morgen even printen en dan gaan plannen voor de komende 4 maanden.

Hans

Schrijf hieronder je reactie

Laat weten hoe jij de Succesplanner hebt ingevuld en inspireer anderen en laat jezelf door anderen inspireren.
Heb je vragen over de Succesplanner, dan kun je die ook stellen.
Hoe meer inspiratie en motivatie, hoe meer jij geniet van de reis van het Grieks leren en hoe succesvoller je bent.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *