Een voorproefje van de Griekse taallessen uit Griekse taalonline niveau 1

Want jij wilt toch ook graag Grieks kunnen spreken met je Griekse vrienden?
Schrijf je onderaan deze pagina in, als je deze lessen wilt leren.

Het alfabet

Het begint natuurlijk met het leren van het alfabet, met de uitspraak en heel veel voorbeelden om de letters in de dagelijkse taal te herkennen. Want als je de letters niet kunt lezen, kun je geen woordenboek gebruiken en ook de geschreven Griekse taal niet lezen.
In module 1 staan alle woorden ook nog fonetisch geschreven als hulpmiddel. Daarna zijn de lessen alleen in het Grieks.

De uitspraak

De uitspraak is belangrijk als je wilt dat Grieken je kunnen verstaan. De klemtoon zorgt in het begin voor heel wat verwarring. Vaak is de uitspraak net even anders dan wij in het Nederlands zouden zeggen. Met deze oefening krijg je een goed gevoel voor de klemtoon.
De cursisten kregen in Griekenland al complimenten voor hun goede uitspraak, door de vele audio-opnames in de cursus.

Woorden leren

Ieder module heeft een thema. In module 3 is het thema: eten. Dat betekent dat je in de lessen ook veel woorden en zinnen leert die met eten te maken hebben. In deze video leer je de namen van verschillende gerechten te verstaan, te lezen en te spreken.
In module 3 leer je de tegenwoordige tijd van de werkwoorden, het onbepaald lidwoord: een, en het meervoud van zelfstandige naamwoorden.

Werkwoorden

In deze les leer je het werkwoord σ’ αγαπώ = houden van. In module 3 leer je veel werkwoorden in de tegenwoordige tijd met een hele reeks voorbeeldzinnen, audio, schrijf- en lees-opdrachten. Het werkwoord  σ’ αγαπώ is daar één van. Giorgos Dalares zingt het lied Σ’ αγαπώ dat alle Grieken kennen. Leren met liedjes is een hele leuke manier om Grieks te leren.

Multiple choice vragen Grieks online

Multiple choice

Voor alle onderwerpen die je in de cursus leert, kun je je kennis testen en oefenen met multiple choice vragen.
Bijvoorbeeld voor de werkwoorden in alle tijden, spelling, bijvoeglijke naamwoorden enz. Bij elke module zijn er multiple choice vragen.
In het voorproefje staat een multiple choice oefening met 10 vragen uit 10 verschillende grammaticale onderwerpen.
Dat is een oefening voor gevorderden. Als beginner kun je die oefening maken als je de cursus hebt afgerond, maar je krijgt wel een idee van wat je dan allemaal al kunt.

 

Ja, ik meld me aan voor het voorproefje van niveau 1

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.