Een voorproefje van de Griekse taallessen uit Griekse taalonline niveau 1

Want jij wilt toch ook graag Grieks kunnen spreken met je Griekse vrienden?
Schrijf je onderaan deze pagina in, als je deze lessen wilt leren.

Starten met Grieks leren

In dit voorproefje krijg je enkele lessen uit de cursus niveau 1. Als beginner kun je alleen nog de eerste les volgen. Met de andere lessen krijg je een kleine indruk van de hoe de lessen er uitzien, maar in de cursus zijn ze natuurlijk veel uitgebreiden met PDF’s, audio’s, video’s en oefeningen.

 • Als je begint met Grieks te leren, dan start je met het leren lezen van het Griekse alfabet.
  In de beginners cursus niveau 1 is er een hele module met 5 uitgebreide lessen, met veel oefeningen, gewijd aan het leren van de woorden.
  Wist je dat je al 12 letter kent van het Griekse alfabet? De andere 12 letters leer je te lezen aan de hand van woorden die je meteen kunt zeggen en gebruiken. Alle woorden zijn langzaam uitgesproken door Grieken, zodat je de juiste uitspraak leert.
  Je leert de woorden te lezen met tekst, plaatjes en audio. Want als je de plaatjes ziet, en de woorden hoort, dan onthoudt je de woorden gemakkelijker. Je leert daardoor ook de woorden te verstaan. Bovendien is het speelser en geeft het meer plezier om met meerdere zintuigen te leren, dan alleen tekst te lezen.
 • In module 2 leer je hoe je zinnen maakt, zodat je meer kunt zeggen en verstaan dan alleen losse woorden. Daar komt dan de eerste grammatica met een paar werkwoorden die je iedere dag hoort en voor veel onderwerpen kunt inzetten.
 • In module 3 leer je nog meer werkwoorden in de tegenwoordige tijd te gebruiken en nog meer kleine woorden, zoals de lidwoorden de en het en de persoonlijke voornaamwoorden ik, jij, hij, zij, wij, jullie, u, zij.
 • In module 4 leer je hoe je zinnen maakt in de verleden tijd. Zodat je ook iets over gisteren, of vorig jaar kunt vertellen en je leert het meervoud van zelfstandige naamwoorden, zoals appel – appels. Bijvoeglijke naamwoorden leer je ook in module 4, zodat je een mooie dag, of lekkere koffie kunt zeggen.
 • In module 5 leer je de toekomende tijd van de werkwoorden, zodat je ook iets kunt vertellen en verstaan over wat er morgen of volgend jaar gebeurt. Dan kun je vertellen dat je volgend jaar weer graag terug wilt komen.

Na deze cursus kun je gesprekken voeren in het Grieks over dagelijkse onderwerpen. Je kunt de ander verstaan en antwoorden. Je kunt iets vertellen en vragen stellen over bijvoorbeeld het weer, je verblijf, reizen, eten en bestellen.
Dan maak je echt contact met je Griekse vrienden.

Want jij wilt toch ook Grieks kunnen spreken met je Griekse vrienden!

Het alfabet

Het begint natuurlijk met het leren van het alfabet, met de uitspraak en heel veel voorbeelden om de letters in de dagelijkse taal te herkennen. Want als je de letters niet kunt lezen, kun je geen woordenboek gebruiken en ook de geschreven Griekse taal niet lezen.
In module 1 staan alle woorden ook nog fonetisch geschreven als hulpmiddel. Daarna zijn de lessen alleen in het Grieks.

De uitspraak

De uitspraak is belangrijk als je wilt dat Grieken je kunnen verstaan. De klemtoon zorgt in het begin voor heel wat verwarring. Vaak is de uitspraak net even anders dan wij in het Nederlands zouden zeggen. Met deze oefening krijg je een goed gevoel voor de klemtoon.
De cursisten kregen in Griekenland al complimenten voor hun goede uitspraak, door de vele audio-opnames in de cursus.

Woorden leren

Ieder module heeft een thema. In module 3 is het thema: eten. Dat betekent dat je in de lessen ook veel woorden en zinnen leert die met eten te maken hebben. In deze video leer je de namen van verschillende gerechten te verstaan, te lezen en te spreken.
In module 3 leer je de tegenwoordige tijd van de werkwoorden, het onbepaald lidwoord: een, en het meervoud van zelfstandige naamwoorden.

Werkwoorden

In deze les leer je het werkwoord σ’ αγαπώ = houden van. In module 3 leer je veel werkwoorden in de tegenwoordige tijd met een hele reeks voorbeeldzinnen, audio, schrijf- en lees-opdrachten. Het werkwoord  σ’ αγαπώ is daar één van. Giorgos Dalares zingt het lied Σ’ αγαπώ dat alle Grieken kennen. Leren met liedjes is een hele leuke manier om Grieks te leren.

Multiple choice vragen Grieks online

Multiple choice

Voor alle onderwerpen die je in de cursus leert, kun je je kennis testen en oefenen met multiple choice vragen en andere oefeningen.
Bijvoorbeeld voor de werkwoorden in alle tijden, spelling, bijvoeglijke naamwoorden enz.
In het voorproefje staan 2 multiple choice oefeningen met 10 vragen uit 10 verschillende grammaticale onderwerpen.
Dat is een oefening voor degenen die de cursus niveau 1 hebben afgerond. Als beginner kun je die oefening nog niet maken, maar je krijgt wel een indruk van wat je dan allemaal kunt.

 

Ja, ik meld me aan voor het voorproefje van niveau 1

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Aanmelding

Het voorproefje van de cursus Grieks online niveau 1 is gratis. Je kunt je aanmelden via het formulier hiernaast.
Dan krijg je meteen toegang tot het voorproefje.
Daarna krijg je nog e-mails met tips over Grieks leren. Je kunt je daarvan afmelden, wanneer je maar wilt. Maar dat is natuurlijk jammer, want met de tips kun jij verder met Grieks leren, ook al volg je de cursus niveau 1 niet.
Veel plezier met de gratis lessen.