Blog Griekse taal

Tips en lessen

IMG_1747.J-3PGWat zijn er veel Nederlanders die Grieks willen spreken!

Jaarlijks gaan er zo’n 500.000 Nederlanders naar Griekenland op vakantie. En velen van hen willen graag Grieks kunnen spreken. Enthousiast beginnen ze aan een cursus, maar als ze weer in hun geliefde Griekenland zijn, valt het enorm tegen om te spreken en te verstaan. We kennen dat allemaal wel. Dan raak je gedemotiveerd. ‘Ik zal het nooit leren!, zeg je’, wanhopig. En je gaat maar weer over in het Engels. Ook ik heb dat meegemaakt.
Het vraagt doorzettingsvermogen en vertrouwen in het begin. Je hebt een hele hoop passieve kennis opgedaan in de cursus, je hebt leren lezen, woorden geleerd en de basisgrammatica, maar nog niet zoveel ervaring in het actief gebruiken van al die kennis. Gelukkig zijn de Grieken er erg van gecharmeerd als je je best doet om Grieks te spreken en ze zullen je waarderen en helpen.

Tips om vooral door te zetten, want je kunt het.

  1. Bereid je voor, als je iets in het Grieks wilt gaan zeggen, zoals bestellen in een restaurant, de weg vragen, iets kopen in een winkel, een kamer vragen in een hotel. Formuleer de zin eerst in je hoofd en zeg de zin hardop.
  2. Zeg erbij dat je weinig Griek spreekt. Μιλάω λίγα ελληνικά.
  3. Zeg het als je het niet verstaat: Συγγνώμη, δεν το καταλαβαίνω.
  4. Luister goed naar het antwoord en herhaal het voor jezelf.
  5. Spreek Grieks wanneer je het kunt en spreek Engels wanneer het nodig is.
  6. Geef jezelf een compliment wanneer je iets in het Grieks hebt durven zeggen.
  7. Om al jouw passieve kennis van de Griekse taal, actief te maken, heb je veel baat bij een Griekse taalcursus in Epidavros , omdat je dan gaat spreken!

Epidavros Griekse taalcursusse op A2 en B1 niveau
Je bent dan een hele week ondergedompeld in de Griekse taal. Je krijgt vertelopdrachten, schrijf-, lees- en luisteroefeningen en er is iedere dag hulp om Grieks te leren spreken.
Het is een hele praktische cursus, waarin je enorme stappen vooruit gaat en gaat spreken en verstaan.

Laten we allemaal Grieks spreken volgend jaar.
Ik hoop je te zien in Epidavros

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Karen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Ga naar Grieks niveau 1 online