Blog Griekse taal

Tips en lessen

Sommige woorden krijg je er maar niet in. Φθινόπωρο was er zo één voor mij. Nu vloeit het vanzelf mijn mond uit, maar die eerste twee letters waren in het begin wel een tongbreker. Toen het schrijven, het duurde wel even voor ik de juiste o op de juiste plaats had, maar ja, ik schreef dat woord ook niet elke dag. Pas toen ik lessen ging schrijven en het woord een aantal keer opschreef kwamen de o’s op de juiste plek te staan. Nu is het juist schrijven voor degenen die voornamelijk willen spreken niet zo heel erg belangrijk, maar de juiste uitspraak wel. Daarom deel ik hier een video met je, die vanzelfsprekend ook in de online cursus niveau 1 zit, om de namen van de maanden en seizoenen te leren, zodat je de juiste uitspraak kunt oefenen.
Veel plezier.

Ga naar Grieks niveau 1 online