verlangens waarmaken Hoera, module 2 landt deze week in vele mailboxen.
Het is dus echt gelukt, de online cursus Griekse taal voor beginners. De cursisten zijn enthousiast en ik geniet ervan om de hele dag met Grieks bezig te zijn.
Het is wel een andere tak van sport om voortdurend achter mijn computer te zitten. Wennen aan een andere dagindeling. In plaats van door Nederland te racen van training naar training, werk ik nu veel meer vanuit huis, in Griekenland en Nederland. Zittend veelal. Dus een wandelingetje is wel verdiend zo af en toe.
Ik leer er zelf ook heel veel van. Vooral ook nieuwe technieken om online te werken. Soms is dat niet zo gemakkelijk, dan ben ik uren bezig om iets uit te zoeken, maar als ik het dan eenmaal kan, ben ik trots en opgelucht. Het is me toch weer gelukt. Omdat ik mijn nieuwe job erg leuk en inspirerend vind, geeft me dat ook de moed om door te zetten als iets even niet lukt, als iets technisch niet lukt, of als ik iets fout doe. Hobbels zijn er om te nemen en moeilijkheden om opgelost te worden.
Zo gaat het ook met Grieks leren. Een aantal cursisten had al jaren het verlangen om de taal te leren en het kwam er maar niet van. Je kent dat wel, die goeie voornemens. Ze zijn de uitdaging aangegaan om dit jaar in 2016 nog Grieks te spreken. En dat gaat ze ook lukken.
Petra zei vorige week, toen ze aan het eind van module 1 was gekomen:
Vandaag heb ik de introductieles van dec.2015 in z’n geheel teruggekeken. Wauw wat een verschil, wat heb ik voor mijn gevoel al veel geleerd in module 1.Ik kan nu de woorden spellen, lezen en schrijven. Dat kon ik bij de eerste intro les echt niet… Ook uitspreken gaat stukje bij beetje beter 🙂 Module 2 zal wel pittig zijn met al die grammatica, maar ik kijk ernaar uit om hele zinnen te kunnen maken.
Wat een plezier geeft dat, als iets gelukt is. Er zijn ook cursisten die me schrijven, dat ze module 1 nog niet af hebben en nog niet klaar zijn voor module 2. Dat is nu zo fijn aan de online cursus, je kunt het helemaal in je eigen tijd doen. En het feit dat er weer een nieuwe module in aantocht is, is net dat stokje achter de deur om je te herinneren dat het menens is, dat je ergens voor gekozen hebt.
Leren is leuk als je aanvaardt dat daar hobbels en draken bij horen. Toen je leerde autorijden of fietsen als kind, ging dat ook met horten en stoten, steeds een stukje beter. Wel is het fijn dat je licht aan het einde ziet. Na 5 maanden spreek jij Grieks. Over 2 jaar woon en werk ik in Epidavros samen met Dimitris.
Dus welk verlangen heb jij? Wat motiveert jou om een nieuwe stap te zetten, om iets te gaan doen, wat je al heel lang wilde?
Ter inspiratie de onderstaande video.

Bewaren

Griekse taal online