Blog Griekse taal

Tips en lessen

Je eerste Griekse woorden

Je eerste Griekse woorden

Als je al vaker in Griekenland op vakantie bent geweest, dan ken je ongetwijfeld al enkele woorden, zoals kaliméra en jássoe.
In dit spel kun je oefenen met 11 veelgebruikte woorden / uitdrukkingen. Ze zijn allemaal fonetisch geschreven, dus als je nog geen Grieks kunt lezen, dan kun je toch al wel wat Grieks spreken. Dit is het begin!

Uitleg spel

Luister  naar 1 van die dagelijkse woorden en bij ieder woord geef je in het spel aan welk woord het is en wat het woord in het Nederlands betekent.
Let goed op de nummers van de audio en de zinnen. Het zou jammer zijn als je je daardoor vergist.
Luister eerst naar de audio-opname van Audio 1 en vul dan de bijbehorende woorden in bij Audio 1, door de juiste woorden te slepen.

Leer meer Grieks

Cursus Grieks online niveau 1 voor beginners

Μιλάω ελληνικά Grieks online niveau 1

In de volledige basiscursus Grieks niveau 1 leer je alles om een gesprekje te voeren in het Grieks. Dat begint met het leren lezen van de woorden. Als je kunt lezen, dan kun je ieder woord in het woordenboek opzoeken en weet je hoe je het uitspreekt. In deze cursus is module 1 helemaal gewijd aan het lezen en uitspreken. Daarna leer je hoe je zinnen maakt en daar gesprekjes mee voert. Alle lessen zijn opgenomen op audio en ingesproken door Grieken. Zo leer je ook het Grieks te verstaan. Aan het eind van de cursus kun jij een gesprekje voeren in de tegenwoordige, verleden en toekomende tijd.
Op deze pagina staat de hele cursus beschreven. Begin meteen, dan spreek jij in je vakantie al Grieks.

Mega complimenten voor je opbouw. De cursus zit goed in elkaar en het is leuk.

Cursisten die Grieks leren met Μιλάω Ελληνικά Grieks online niveau 1 in Griekenland.

κουβέντα
μπλουζάκι μαθαίνω ελληνικά

Volg mij voor meer Griekse taallessen en tips op social media

Laat je een reactie achter? Dankjewel.