Blog Griekse taal

Tips en lessen

Je eerste Griekse woorden

Je eerste Griekse woorden

Als je al vaker in Griekenland op vakantie bent geweest, dan ken je ongetwijfeld al enkele woorden, zoals kaliméra en jássoe.
In dit spel kun je oefenen met 11 veelgebruikte woorden / uitdrukkingen. Ze zijn allemaal fonetisch geschreven, dus als je nog geen Grieks kunt lezen, dan kun je toch al wel wat Grieks spreken. Dit is het begin!

Uitleg spel

Luister  naar 1 van die dagelijkse woorden en bij ieder woord geef je in het spel aan welk woord het is en wat het woord in het Nederlands betekent.
Let goed op de nummers van de audio en de zinnen. Het zou jammer zijn als je je daardoor vergist.
Luister eerst naar de audio-opname van Audio 1 en vul dan de bijbehorende woorden in bij Audio 1, door de juiste woorden te slepen.

VakantieGrieks 19-25-3-2022

Cursus VakantieGrieks

In deze 7- daagse cursus op Facebook van 19-25 maart 2022 leer je kant-en-klare Griekse zinnen, zodat je in je vakantie kleine dagelijkse gesprekjes kunt voeren, zoals je eten en drinken bestellen, een kamer boeken, boodschappen doen.
Alle lessen zijn in het Grieks, fonetisch en Nederlands geschreven. Dus als je nog geen Grieks kunt lezen, dan leer je toch Grieks te spreken! De juiste uitspraak leer je met video’s en de uitspraaklessen.
Doe je mee? Dan leer je nog veel meer handige uitdrukkingen en zinnen, die je meteen kunt toepassen in je vakantie.
Lees meer en schrijf je in voor VakantieGrieks